Deel dit artikel
-

PowNed binnen vijf jaar online-only omroep

Voorzitter Dominique Weesie van PowNed verwacht dat zijn omroep over vijf jaar enkel nog via internet uitzendt. Reden: bereik en kosten.

Zijn publiek, zoveel is duidelijk geworden, zit niet op tv-zender NPO 3 maar kijkt en luistert online. De telefoon is het tv-scherm, en de tablet en laptop. Niet het grote scherm aan de muur in de huiskamer.

In een interview met het AD geeft Weesie de simpele cijfers die zijn gelijk bewijzen. Met een tv-uitzending bereikt hij tweehonderdduizend kijkers, met de website maandelijks drie miljoen.

Qua DNA en kostentechnisch ligt internet hem beter. De helft van het geld voor een aflevering van Studio PowNed gaat naar technische zaken zoals geluid en regie. Tv-producties zijn aanzienlijk duurder dan online werk.

PowNed wil de transitie naar honderd procent online tegen 2020 afronden. In dat jaar moet de ‘zender’ 150.000 betalende leden hebben om door te mogen.

Voor inspiratie kan Weesie met een schuin ook naar de andere kant van de Noordzee kijken. De BBC besloot eind vorig jaar om tv-zender BBC3 op te heffen. Het budget van jaarlijks 8,5 miljoen euro wordt nu gebruikt voor online producties. Twintig procent daarvan gaat naar shortform producties.

Foto: Floris Looijestein (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Olivier

Wel eens aan gedacht dat de EGO programma’s, met immer Dominique Weesie en Rutger in de hoofdrol, niet om aan te zien zijn? De mensen op de website en facebook komen namelijk niet voor de TV programma’s…..

Gerard

Ze weten dat ze die 150.000 leden niet gaan redden. Dus ze gaan nu over op internet, om nog iets over te houden straks wanneer ze uit het bestel moeten.

Pieter

Laatste stuiptrekking voor het behoud van subsidie. Was ooit één van de eerste leden, maar ze hebben me eigenlijk altijd teleurgesteld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond