Deel dit artikel
-

PR bureau laat ChatGPT persberichten schrijven

PR bureau NXT Content claimt een primeur met het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het maken van persberichten. Het bedrijf heeft het allereerste persbericht opgesteld op basis van ChatGPT, de AI tool die de laatste tijd zoveel aandacht trekt.

ChatGPT kan volgens NXT worden gebruikt om automatisch persberichten te genereren op basis van input. De input kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht of een beschrijving van een product of dienst zijn. Hierbij kunnen ook specifieke richtlijnen of eisen gegeven worden over bijvoorbeeld de toon die gebruikt moet worden of de informatie die opgenomen moet worden.

ChatGPT kan ook helpen om de kwaliteit van persberichten te verhogen door fouten op te sporen en te corrigeren. Ook kan ChatGPT helpen bij het vertalen van persberichten naar verschillende talen. Bij het vertalen wordt ook rekening gehouden met culturele verschillen en specifieke doelgroepen.

Creatief directeur en ondernemer Johan Konst zegt dat bij een deel van zijn klanten al langer de behoefte bestaar om meer gepersonaliseerde persberichten te maken. ‘Dit komt omdat we vaak te maken hebben met verschillende redacties die een persbericht op maat nodig hebben voor hun lezers. Met hulp van de kunstmatige intelligentie van ChatGTP kunnen we dit gemakkelijk en snel verwerken in het persbericht’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond