Deel dit artikel
-

‘Premium iPhones heten Pro, op 27 september verkrijgbaar’

Tenminste twee van de drie iPhones die Apple volgende week dinsdag lanceert krijgen de naam iPhone 11 Pro. Dat blijkt uit gelekte documenten waaruit Apple Insider citeert. Het blog kan de echtheid van de documenten, bedoeld voor intern gebruik bij Apple, overigens niet vaststellen.

De documenten bevestigen eerdere geruchten dat Apple zijn premium smartphones voortaan Pro gaat noemen, zoals ook het geval is met de iPads van het bedrijf. Ze zullen vanaf 27 september verkrijgbaar zijn, in elk geval in de VS.

In voorgaande jaren waren de iPhones vaak een week na de persaankondiging beschikbaar. Wellicht heeft de latere verschijning te maken met de systeemsoftware. De drie nieuwe iPhones (waaronder Pro en Pro Max) krijgen namelijk meteen iOS 13.1 aan boord, waarvan Apple vorige week een eerste bèta vrijgaf. Op 23 september zou iOS 13 al kunnen worden gedownload, samen met macOS 10.15 Catalina, watchOS 6 en tvOS 13 (pdf).

In oktober volgen nog twee iPads met als modelnummers A2068 en A2198, waarover geen verdere details verkrijgbaar zijn. Verder meldt het document vier nieuwe Apple Watch-modellen met interne modelnummers A2156, A2157, A2092 en A2093.

Het blog 9To5Mac denkt overigens dat het om valse documenten gaat, gelet op het taalgebruik en de inconsistenties. Het blog ging er eerder wel van uit dat de Pro-benaming wel eens zou kunnen kloppen.

De keynote van CEO Tim Cook is dinsdag 10 september vanaf 19.00 uur live te volgen.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ik hoor geruchten dat Apple wederom voor de 12 megapixel gaat. Daar is niks Pro aan. Ik heb nu een telefoon die zich redelijk kan meten met een Nikon D750, en die kan ik dus prima gebruiken om commerciële content mee af te leveren. Helaas is het anno 2019 vaak of lamme 12 MP met fatsoenlijke processing (Apple/Google), OF 40+ MP waarbij je eng wordt van de artefacten, halo’s, zachte hoeken, aberatie en weet ik wat meer.
2015 was zo slecht nog niet qua telefooncamera’s.

Jan peter

Mooi, dan wordt de iphone 7 weer wat goedkoper; ik heb een nieuwe nodig. In mijn optiek is dat is toch wel een van de beste iphones ooit gemaakt qua prijs/kwaliteit verhouding.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond