Deel dit artikel
-

Presentatie cijfers Viaplay weer uitgesteld

De presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal van Viaplay en de aangekondigde toekomstvisie van het Zweedse bedrijf is voor de tweede keer uitgesteld. De cijfers zouden in eerste instantie medio oktober worden vrijgegeven, waarna ze werden doorgeschoven naar vandaag. Nu wordt 30 november als nieuwe datum genoemd.

Viaplay Group laat weten dat belangrijkste aandeelhouders, schuldeisers, obligatiehouders en banken nog met elkaar in gesprek zijn over de koers van het mediabedrijf.

Analisten houden rekening met een verlies van 373 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 100 miljoen euro.

Om landen als Nederland en Polen te betreden, moest veel geld worden betaald voor sportrechten van onder meer Formule 1, voetbal en darts.

De streamingdienst heeft zijn personeelsbestand sinds juli met meer dan 30 procent teruggebracht. Ook heeft het bedrijf een aantal film- en serieproducties stopgezet. Ook zou worden onderhandeld over de verkoop van sportrechten in Nederland.

Er zijn aanwijzingen dat Nederlandse Viaplay-gebruikers hun abonnement proberen op te zeggen, nu het Formule 1-seizoen afgelopen is. Een en ander valt af te leiden uit het aantal zoekopdrachten bij Google.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond