Deel dit artikel
-

TomTom stort zich op de actiecamera

TomTom stort zich op de markt van actiecamera’s. Het bedrijf introduceerde vandaag in Amsterdam de TomTom Bandit Actiecamera, waarmee video’s kunnen worden gemonteerd en gedeeld.

De TomTom Bandit is de eerste actiecamera met een ingebouwde mediaserver, waardoor beeldmateriaal niet hoeft te worden gedownload om het te kunnen monteren. De camera werkt met een mobiele app.

De actiecamera is onder meer uitgerust met interne bewegings- en GPS-sensoren, die automatisch de spannendste momenten vastleggen op basis van snelheid, hoogte, G-kracht, versnelling en hartslag. Hoogtepunten kunnen overigens ook handmatig worden toegevoegd, met een druk op de knop van de camera of de afstandsbedienining. De TomTom Bandit Actiecamera is vanaf mei te koop voor 429 euro.

TomTom is de navigatiesystemen niet vergeten. Vanmiddag werden vier nieuwe modellen aangekondigd. De TomTom GO 510, 610, 5100 en 6100 beschikken over onder meer 3D-kaarten en een ‘Naar huis’- en ‘Naar werk’-optie in het hoofdmenu.

Verder is vandaag TomTom MyDrive gelanceerd, een website en app voor een ‘naadloze aansluiting’ tussen de auto en de digitale wereld. Autorijders kunnen daarmee real-time verkeersinformatie  bekijken en routes te plannen. Gebruikers kunnen een werk- en thuisadres toevoegen, favorieten opslaan, deze op elk apparaat terugzien en een persoonlijke Points-Of-Interest-lijst importeren. Het open platform zal worden doorontwikkeld met hulp van derden, zo laat het Nederlandse bedrijf weten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Natascha Voogt

wederom een mooi nederlands product, de concurrentie met Garmin, GoPro en Sony kan beginnen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond