Deel dit artikel
-

Pretium daagt de VARA

Pretium Telecom sleept opnieuw de VARA voor de rechter. Maandag moet de omroep zich verantwoorden voor een uitzending van maart 2012, waarin aandacht is besteed aan ‘ongevraagde telefoontjes waarmee Pretium nieuwe klanten werft’.

Net als de TROS heeft ook de VARA doorlopend ruzie met Pretium, aanbieder van telefonie via de vaste lijn van KPN. In VARA Kassa werd in totaal zes maal aandacht besteed aan de ‘laakbare verkoopmethode’ van het telecombedrijf. De omroep heeft het hoger beroep, de cassatie- en bodemprocedures allemaal gewonnen.

Voor de uitzending van maart 2012 wilde directeur Hans Nyks zich pas na zeven brieven later interviewen. Die vond maar een van de genoemde klachten gegrond, maar wees de andere resoluut van de hand. Kassa geeft met de uitzending een geheel verkeerde voorstelling van zaken volgens Pretium, vond Nyks. ‘Op de vraag van Kassa hoe het bijvoorbeeld komt dat zoveel mensen niet wisten dat ze door Pretium zouden worden overgenomen of dat velen Pretium zeer klantonvriendelijk vinden, zegt meneer Nyks niet te kunnen antwoorden, want dat zou om algemene anonieme beschuldigingen gaan waartegen hij zich niet kan verweren.’

Deze week besliste de voorzieningenrechter dat dagblad Tubantia geen rectificatie hoeft te plaatsen voor een aantal artikelen. Wel moest de krant een suggestieve oproep op internet verwijderen.

De Consumentenautoriteit is in 2007 al eens een onderzoek gestart naar de wijze waarop Pretium mensen telefonisch benaderde. Dat heeft eind 2008 geleid tot het opleggen van een boete en drie lasten onder dwangsom.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Roy

Ze zouden beter wat meer werk in hun klantenservice en houding steken. Ik lees nu voor de 3e keer deze week dat ze weer iemand dagen. man man man…

Vincent

Als medewerker van Pretium moet je je toch kapot schamen? Ik zou (en zal) nooit een oud-medewerker van Pretium aannemen. Wat voor ’n kijk op zakendoen heb je als je daar werkt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond