Deel dit artikel
-

Prijzen trefwoorden stijgen weer

De prijzen van trefwoorden die gebruikt worden om te zoeken zijn weer aan het stijgen in de Verenigde Staten. In de maand maart zijn ze met 9 procent gestegen tot gemiddeld 1,75 dollar per trefwoord. Dat blijkt uit gegevens van Fathom Online. In de eerste twee maanden van dit jaar daalden de prijzen van trefwoorden nog.

In vergelijking met december vorig jaar, toen een trefwoord gemiddeld 1,70 dollar kostte, is de gemiddelde prijs van een trefwoord met 3 procent. Matt McMahon van Fathom Online zegt dat de prijsstijging van trefwoorden met seizoensinvloeden te maken heeft.

Met name trefwoorden op het gebied van telecom en draadloos zijn duurder geworden. Trefwoorden in die categorie zijn gemiddeld 23 procent duurder geworden en kosten gemiddeld 95 dollarcent per trefwoord. Toch is dat nog altijd minder dan de 1,09 dollar die er vorig jaar voor werd betaald.

Reizen en hotels zagen de prijzen per trefwoord met 15 procent stijgen tot 93 procent per klik. Dat is vrijwel gelijk aan de prijs die in december werd betaald, namelijk 97 cent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond