Deel dit artikel
-

Prijzenoorlog rond mobiel internet verwacht

Experts verwachten een prijzenoorlog rond onbeperkt mobiel internet nadat T-Mobile gisteravond Go Unlimited EU lanceerde, een tweejarig abonnement voor 35 euro per maand. Bellen en sms’en binnen de Europese Unie is daarbij ook onbeperkt. Voor datagebruik geldt een limiet tot zestig dagen buiten Nederland.

T-Mobile loopt met het aanbod vooruit op het einde van de roamingkosten in juni van dit jaar. Dan kost mobiel internet binnen de EU niet meer dan in eigen land en is het niet zo moeilijk meer om een onbeperkt abonnement voor heel de EU te introduceren. Opvallend is dat T-Mobile voor 25 euro extra ook een onbeperkt abonnement lanceert voor de Verenigde Staten.

Het abonnement is vanaf 16 januari af te sluiten voor zowel consumenten als bedrijven. CEO Martin Knauer spreekt van een ‘geduchte concurrent voor wifi’. Tegen Telecompaper zegt Knauer dat de abonnementen ARPU verhogend zullen werken. Een bepaalde mate van kannibalisatie wordt teniet gedaan doordat meer consumenten bereid zullen zijn om (iets) meer te gaan betalen voor ongelimiteerd internet. Op dit moment betaalt slechts 12 procent van alle Nederlandse consumenten 30 euro of meer per maand voor hun mobiele aansluiting.

Met een kleine 30 euro per gigabyte is Nederland nog altijd één van de duurste landen van Europa, dus de marktcorrectie was te verwachten. In Scandinavië zijn diverse aanbieders actief met databundels tot 100 GB.

Tele2 is agressief gaan adverteren met grote data-abonnementen en biedt voor 35 euro een bundel voor 24 gigabyte per maand. Tot op heden bood Vodafone een databundel voor mobiel internet tot 25 GB. Alleen Robin Mobile biedt al enkele jaren abonnementen waarmee klanten onbeperkt kunnen bellen, sms’en en internetten, maar klanten worden in snelheid afgeknepen na het bereiken van een bepaald datavolume. De maximale 4G snelheden worden beperkt tot 25 Mbps.

De verwachting is dat VodafoneZiggo, KPN en Tele2 en een reeks van virtuele aanbieders hun tarieven flink gaan bijstellen.

Aan de onderkant van de markt blijft T-Mobile overigens duur. T-Mobile Go Basic met een databundel van 1 GB kost 19 euro per maand. Er zijn prijsbrekers met veel goedkopere abonnementen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jgroot

Dit is logisch, voor 1 juli 2017 consumenten vast zetten met een veel te duur telefoon abonnement!

Slimme marketing, of het klantvriendelijk is trek ik in twijfel.

https://www.europa-nu.nl/id/vhj1ngguzrwe/goedkoper_mobiel_bellen_en_internetten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond