Deel dit artikel
-

Primalbase verhuurt flexplekken met tokens

In zijn co-workingspace in Amsterdam lanceert Primalbase Lease Market een verhuursysteem voor flexwerkplekken, dat geheel gebaseerd is op blockchaintechnologie. Primalbase richt zich traditioneel op ontwikkelaars en ondernemers in opkomende techbranches.

Leden van Primalbase Lease Market kunnen niet alleen token kopen om kantoorruimte te huren, ze kunnen de tokens ook doorverkopen als ze de ruimte niet langer nodig hebben. De leden bepalen zelf te prijs van de verhuurde kantoren.

Het systeem zou goedkoper zijn dan complexe lidmaatschapsmodellen. Cruciaal is dat er ook geen beheer, stortingen of opzegtermijnen zijn voor mensen die een bureau willen huren. Je kunt al een ‘hot desk’ huren bij Primalbase Lease Market voor 1 euro per dag.

Om een werkplek te huren, moeten gebruikers de boekingssite van Primalbase bezoeken. Daar krijgen ze vervolgens hulp bij het aanmaken van een Ethereum wallet en kopen ze een cryptomunt die Ethereum heet.

Een algoritme bepaalt de best beschikbare en geprijsde tokens. Primalbase rekent tien procent administratiekosten.

Primalbase heeft momenteel kantoren in Amsterdam, Berlijn en een nieuw kantoor van bijna 400 vierkante meter dat de hele 32ste verdieping beslaat van het CityPoint-gebouw bij het Moorgate Station in Londen. Lease Market is per direct beschikbaar voor de kantoren in Amsterdam en Berlijn.

Het project is gefinancierd via een crowdfunding campagne, die juni 2017 werd afgesloten, toen duizend Primalbase tokens (PBT) gedurende 24 uur werden verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond