Deel dit artikel
-

Prime Ventures opent vierde fonds

Het Nederlandse investeringsfonds Prime Ventures opent zijn vierde fonds. Het doel is 250 miljoen euro op te halen bij kapitaalkrachtige fondsen en beleggers.

De eerste honderd miljoen zijn binnen, meldde Prime gisteren met een kort nieuwsbericht. Ten opzichte van de vorige fondsen is de strategie ongewijzigd: investeren in snelgroeiende bedrijven uit Europa.

Met eerdere fondsen nam Prime belangen in bedrijven als Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl), MarkaVIP, Mendix, Service2Media, Cint, Eutechnyx, Greetz en eBuddy.

PTV III werd in juni 2007 geopend en had een omvang van 156 miljoen euro. Het nu in aanleg zijnde fonds moet bijna twee keer groter worden.

Overigens loopt de animo voor investeringen terug, in elk geval volgens de (Amerikaanse) National Venture Capital Association en PricewaterhouseCoopers. De Amerikaanse financieringsmarkt is de grootste ter wereld. In 2012 werden door (Amerikaanse) durfkapitalisten  26,5 miljard dollar gestopt in startende ondernemingen, tien procent minder dan in 2011. Het aantal investeringen liep met zes procent terug. Dat gebeurde overigens vooral in het vierde kwartaal. De onzekerheid over het Amerikaanse begrotingstekort speelde de investeringen ook parten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond