Deel dit artikel
-

Prime Ventures investeert in Frans fintech-bedrijf

Het Nederlandse fonds Prime Ventures neemt voor 15 miljoen euro een belang in Slimpay uit Frankrijk.

Slimpay biedt een technologie waarmee het makkelijk is om van banken uit heel Europa automatische incasso’s te verwerken. Het bedrijf richt zich vooral op terugkerende incasso’s, zoals abonnementen bij media- en technologiebedrijven.

Tot de tweeduizend klanten van de onderneming uit Parijs behoren onder meer Deezer, Nespresso, SFR en Price Minister. In 2014 werd voor 2,4 miljard euro aan transacties verwerkt. De teller voor 2015 staat op 1,2 miljard.

De investering wordt gebruikt om het bedrijf een groeistoot te geven op de Europese markt. Het zwaartepunt ligt nu nog op de Franse markt. SlimPay heeft al vestigingen in de Benelux en Duitsland. Voor het eind van het jaar worden kantoren geopend in Engeland en Spanje.

Prime Ventures is het enige bedrijf dat in deze financieringsronde participeert. Het is niet bekend tegen welke waardering wordt geparticipeerd.

Het Nederlandse fonds investeerde eerder al in Global Collect, dat in 2014 werd verkocht aan Ingenico Group. Ron Vollebregt, mede-oprichter van Global Collect, wordt met Primes Sake Bosch commissaris bij Slimpay.

Foto: Johan Larsson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond