Deel dit artikel
-

Prins Pieter-Christiaan in ‘Twitter beveiliging’

Prins Pieter-Christiaan, de derde zoon van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, gaat de Nederlandse vestiging van het hightechbedrijf Sentillian leiden. Dat meldt het ANP. Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf nam vrijdag een kantoor in Den Haag in gebruik.

Sentillian ‘scant’ sociale media rond grote evenementen en probeert zo mogelijke conflicten vroeg op het spoor te komen. Het bedrijf was onder meer actief bij de recente onrusten in Singapore (pdf). Ook doet het bedrijf onderzoek naar het ‘diepe web’.

Prins Pieter-Christiaan was reeds CEO van de Nederlandse vestiging van het Zwitserse AGT International, waarvan het Amerikaanse softwarebedrijf onderdeel is. AGT International is één van ’s werelds grootste leveranciers van beveiligingsoplossingen voor grensbewaking, stadsbeveiliging en IT-beveiliging. Sinds 2012 is hij tevens voorzitter van de Vereniging Beveiligingsmanagers Nederland (VBN).

Het hoofdkantoor van Sentillian staat in New York. Het Haagse kantoor is gevestigd in een historisch pand aan de Kneuterdijk.

Foto: Roel Rozenburg

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond