Deel dit artikel
-

Pro versie van slim bolletje Homey

Het Nederlandse bedrijf achter het slimme bolletje Homey lanceert de Homey Pro voor de ‘power user’. Deze heeft een snellere processor en ondersteunt het gebruik van meer apps.

Homey was ooit een voorloper van producten als Google Home. Via spraak kun je je huis aansturen, lampen bijvoorbeeld, maar  ook muziek afspelen. Zelf schrijft het bedrijf: ‘Homey detecteert wanneer jij of je gezinsleden thuiskomen en handelt hier ook naar. Doe de lampen aan en begin met het afspelen van muziek wanneer je de deur opent, en zet alles uit wanneer de laatste persoon vertrekt. Het went zo snel dat je nooit meer zonder wilt.’

De software is ook vernieuwd. Homey v2.0 ondersteunt meer dan 50.000 apparaten van meer dan 1000 merken in één app. De huidige Homey kun je met deze software opwaarderen.

Homey Pro kost 399 euro en wordt vanaf volgende maand geleverd.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leo

“Homey was ooit een voorloper van producten als Google Home.” Dat impliceert bijna dat dit dat dat nu niet meer zo is. Homey was inderdaad een stuk eerder, maar het zijn eigenlijk heel andere producten. Homey ondersteund Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, Z-Wave Plus, 433 MHz,868 MHz,Infrarood zender/ontvanger en NFC om je huis te automatiseren. Ook voor producten die niet direct ondersteund worden. Zo kun je o.a slimme verlichting van Ikea en Philips direct koppelen zonder bridge. Google Home is een slimme speaker die je kan koppelen aan producten die label hebben ‘works with Google Home’. Daarmee ben je beperkt in de ondersteuning van deze fabrikanten en beschikbare connectiviteit. Wat betreft spraak en zoekopdrachten is Google natuurlijk superieur, maar dat is ook niet iets waar Homey zich op richt. Om het beste uit beide werelden te halen kun je ze ook koppelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond