Deel dit artikel
-

Volop problemen met Razr en Z Flip

Er rust geen zegen op vouwbare smartphones. Na de problemen met Samsung Fold ligt nu Motorola’s Razr onder vuur. En met de nieuwe Z Flip van Samsung is ook wat aan de hand.

Om met die laatste te beginnen. Uit de tests van JerryRigEverything blijkt dat het scherm van de Galaxy Z Flip gevoelig is voor krassen met vingernagels. Er zit wel een dunne glaslaag onder de beschermlaag, maar die is blijkbaar niet robuust genoeg (zie video onder).

De Razr en Z Flip zijn allebei klassieke klaptoestellen, zoals we die vroeger ook hadden. Nieuw is dat het scherm uit een stuk glas bestaat.

De vouwtelefoon van Motorola kwam een dezer dagen in het nieuws na een test van CNET. Een vouwrobot moest de smartphone 100.000 keer in- en uitklappen, maar deze faalde al na vier uurtjes, oftewel 27.000 keer vouwen. Die 100.000 keer was wat Motorola als grens had aangegeven. In de praktijk betekent het dat het toestel al na een jaar kan worden afgedankt.

De vouwbare Galaxy Fold hield het langer vol. Dat toestel weerstond liefst 119.380 openvouwende bewegingen, in totaal zo’n 14 uur.

De Razr heeft meer problemen. De beschermlaag van de Razr komt los precies bij het scharnier, meldt Raymond Wong van Input. Dat probleem kende de Fold van Samsung ook voordat het toestel van de markt werd gehaald.

Het is wederom geen goed nieuws voor vouwsmartphones. De technologie is niet alleen duur, maar staat ook nog in de kinderschoenen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond