Deel dit artikel
-

Procter & Gamble lanceert webwinkel

’s Werelds grootste adverteerder, Procter & Gamble, en exploitant van merken als Pampers, Gilette en Pringles, opent een eigen ‘eStore’. Het bedrijf, internationaal leidend in Fast Moving Consumer Goods, wil hiermee volgens eigen zeggen vooral ‘data verzamelen’.

Met de webwinkel concurreert Procter & Gamble direct met zijn grootste klanten, de traditionele en online retailers. Een goede reden voor het bedrijf om te benadrukken dat de webwinkel meer een speelveld is, waarin data over e-commerce moet worden verzameld. Data waar retailers uiteidelijk ook van moeten profiteren, als hoe online consumenten in de webwinkel rondkijken, reageren op digitale coupons en andere zaken.

Concurrentie

Het is niet de bedoeling om de groter retailers als Walmart en meer in het vaarwater te zitten, zo stelt het bedrijf. “We willen met de eStore nieuwe innovaties testen die onze merken online kunnen uitbouwen”, aldus Kirk Perry, Vice President Noord-Amerika bij Procter & Gamble. "Uiteindelijk is het ons doel om concepten te testen waarmee de sales omhoog moet gaan en waarvan onze retailpartners ook kunnen profiteren.”

In de webwinkel worden honderden van de producten direct verkocht aan de Amerikaanse consument. Officieel opent de online winkel in de lente de deuren, maar de komende weken test Procter & Gamble al met een groep van 5.000 consumenten.

Het nieuwe initiatief past goed binnen de plannen van Bob McDonald, CEO, die de intentie heeft om de online sales van zijn bedrijf te stuwen. Op dit moment komt slechts 0,6 procent van de jaarlijkse omzet uit online verkopen. Voornamelijk dankzij de online kanalen van Amazon en  Walmart.

Bron foto: tinou bao (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond