Deel dit artikel
-

Proef met duurzame brandstof HVO100 bij PostNL

In Zwolle doen de komende tijd 23 vrachtwagens van PostNL mee aan een proef om met schonere brandstof te rijden. Ook het depot in Leeuwarden test met 26 bussen. Zes weken lang wordt er HVO100 getankt, een diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

De locaties zijn onder meer gekozen omdat daar meer dieselbussen rijden die geschikt zijn voor HVO100.

PostNL is een van de eerste grote landelijke bedrijven in Nederland die op HVO100 rijden.

HVO100 staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil. Het wordt gemaakt door Neste, wereldwijd de grootste producent van deze hernieuwbare diesel. Zij gebruiken hiervoor plantaardige oliën, afval- en restvetten. Bijvoorbeeld het gebruikte frituurvet van alle Nederlandse restaurants van McDonald’s wordt door Neste omgezet in HVO100. Deze diesel zorgt voor 90 procent minder CO2-uitstoot, in vergelijking met fossiele diesel.

De ambitie van PostNL is om in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux in de laatste kilometer (last mile) uitstootvrij te bezorgen. Als tussenstap wil PostNL al in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen. Daarvoor wordt gewerkt aan het groener en uiteindelijk uitstootvrij maken van het wagenpark. Bijvoorbeeld door elektrische vervoermiddelen in te zetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond