Deel dit artikel
-

Programmatic Awards 2020: dit zijn de winnaars


De winnaars van de Programmatic Awards 2020 zijn bekend. 
IAB Nederland reikte vanmiddag in een speciale online uitzending de prijzen uit voor de beste programmatic campagnes en solutions en de grootste aanstormende talenten in de digitale industrie. Grote winnaar was ook dit jaar Greenhouse, dat maar liefst twee awards in ontvangst mocht nemen, die van Performance Activation voor Toyota Nederland en Branding Awareness voor ING.

De uitreiking in een nieuw jasje: digitaal 

Niet alleen de uitreiking van de Programmatic Awards is bijzonder te noemen, ook de voorbereiding ervan was door ‘het nieuwe normaal’ anders dan in andere jaren. In de weken voorafgaand aan de prijsuitreiking hebben de genomineerden in speciale webinars hun cases aan de markt gepresenteerd. Daarnaast ontvingen alle genomineerde talenten en bedrijven een uitgebreid borrelpakket, zodat zij gezellig samen met hun collega’s naar de uitreiking konden kijken, die live werd uitgezonden via ProgrammaticAwards.com en Emerce.nl.

Programmatic Awards: digitaal, vooruitstrevend en flexibel
De vakjury, met daarin vertegenwoordigers van DPG Media, NEWCRAFT, Google, Friesland Campina, Merkle Nederland, Amazon en Omnicom, constateerde dat de vierde editie van de Programmatic Awards misschien wel de meest zichtbare ooit is. Juryvoorzitter Anne Bouwman: “Natuurlijk is het jammer dat het grootste feest dat de Nederlandse programmatic-advertisingindustrie kent, niet op dezelfde fysieke wijze gevierd kon worden als voorgaande jaren, maar COVID-19 heeft ons wel laten zien hoe flexibel we zijn en hoe snel we ons kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Het heeft ons uitgedaagd creatief na te denken over een nieuwe vorm. Een opzet die naadloos aansluit bij onze industrie: digitaal, vooruitstrevend en flexibel. En met succes. Mede dankzij de drukbezochte webinars zijn de betrokkenheid, de interactie en de kennisdeling onderling in de industrie nog nooit zo groot geweest als dit jaar.”

Alle winnaars op een rij

Programmatic Campagne Manager
Maurice Scholten – Greenhouse

Programmatic Rising Star
Kefas Schut – Greenhouse

Programmatic Sales Evangelist
Hugo Welkers – Refinery89

Campaign – Performance Activation
Wavemaker|Greenhouse – Toyota Nederland

Campaign – Branding Awareness
Mindshare|Greenhouse – ING

Campaign – Full Funnel
Traffic Builders – Organisatie Groep Zuid

Campaign – Innovative Format
Storm Digital – Univé Verzekeringen

Solutions – Tech and measurement


Annalect – AdChieved

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond