Deel dit artikel
-

Projectleider Apples iCar stapt plotseling op

Steve Zadesky, de man die bij Apple de ontwikkeling van de elektrische auto leidde, is om ‘persoonlijke redenen’ opgestapt. Hij werkte zestien jaar lang voor het bedrijf.

De Amerikaan, die zijn loopbaan begon bij Ford, kreeg in 2014 toestemming om Project Titan te starten, waarbij de kansen voor een eigen elektrische (mogelijk zelfsturende) auto van Apple in kaart zouden worden gebracht.

Vorig jaar september werkten er al 500 man op het project en volgens de laatste geruchten wilde Apple al in 2019 een eerste model op de weg hebben. Zo werden steeds meer voormalige medewerkers van Tesla aangetrokken. Tesla topman Elon Musk liet daarover eerder zijn ergernis blijken, maar is tegenwoordig wat vriendelijker. ‘Het zal de industrie versterken.’

Apple heeft tot dusverre niets gezegd over het project. Het bedrijf gooide onlangs echter opnieuw olie op get geruchtenvuur door de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto veilig te stellen.

Naar verluidt is Zadesky niet vertrokken uit onenigheid, maar Apple verliest daarmee wel een belangrijke vertrouweling. Zijn opvolger is niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond