Deel dit artikel
-

ProSiebenSat.1 brengt OTT-app uit met Discovery

De Duitse tv-zendergroep ProSiebenSat.1 brengt morgen zijn antwoord op Netflix uit in samenwerking met Discovery. De dienst Joyn biedt live en ondemand televisie, met ‘Die Läusemutter’ als een van de online exclusieve producties.

ProSiebenSat.1 en Discovery pakken het direct goed aan: ze sluiten de live feeds van publieke zenders ARD en ZDF in en fuseren hun eigen betaalportals maxdome en Eurosport in Joyn. Daardoor ontstaat een video-app die 67 procent van het totaal in Duitsland beschikbare tv-aanbod bundelt.

Tot de ruim vijftig contentpartners behoren onder meer Sport1, Welt, Nickelodeon, Arte en Bloomberg. Grote afwezige is RTL Deutschland, de directe concurrent van ProSiebenSat.1.

Joyn heeft bij de lancering tien ‘online originals’, producties die enkel via de log-in van de nieuwe dienst zijn te bekijken. Een van die originals is ‘Die Läusemutter’, de Duitse spin-off van De Luizenmoeder.

In de eerste maanden zal Joyn gratis zijn. Na een x-periode zal er ook een betaalde versie komen. Het is niet duidelijk of die twee naast elkaar zullen bestaan.

ProSiebenSat.1 en Discovery hebben reeds rond de 3,3 miljoen abonnees op hun respectievelijke videoportals.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond