Deel dit artikel
-

Prosus verhoogt nog eenmaal bod op Just Eat, Takaway reageert meteen

Het beursgenoteerde Prosus heeft zojuist een laatste bod uitgebracht op de Britse maaltijdbezorger Just East. Prosus biedt nu 800 pence per aandeel in contanten. Final Increased Offer, zegt Prosus er zelf over. Inmiddels ligt er een hoger van van Takeaway.

Prosus en Takeaway.com zijn al weken verwikkeld in een biedingsoorlog die steeds meer op een soap begint te lijken.

Op 9 december verhoogde Prosus ook al zijn bod op Just Eat met 4 procent naar 740 pence, dat even later door het bestuur van de Britse maaltijdbezorger voor het zoveelste keer werd afgewezen.

Om het overnamebedrag te betalen moet Prosus flink wat geld lenen bij J.P. Morgan Chase Bank, BNP Paribas Fortis, twee vestigingen van Citibank, Deutsche Bank Luxembourg, Morgan Stanley Senior Funding en Intesa Sanpaolo.

Takeaway reageerde vrijwel meteen met een finaal bod in aandelen van 916 pence. En tegelijk loopt het bedrijf al vooruit op de jaarcijfers: men verwacht een omzetgroei van 77 procent, waarbij Duitsland alleen al 146 procent groei realiseert.

Uiteindelijk zijn het de aandeelhouders die moeten kiezen. Die hebben tot 10 januari de tijd op het bod in te gaan. Eerder liep de aanmeldingstermijn tot 27 december.

Foto Just Eat

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond