Deel dit artikel
-

Proton koopt cloudoffice-bedrijf

Het Zwitserse Proton neemt Standard Notes over, een app en clouddienst die fungeert als office- en blokplatform.

Standard Notes vormt een eerste serieuze stap van Proton om het op te nemen tegen Google Workspace. Met de aangekochte technologie hebben gebruikers namelijk een tekstverwerker en spreadsheetmaker.

Hoeveel is betaald voor het bedrijf, dat niet werkte met venture capital, maken de bedrijven niet bekend.

De software achter de officesoftware is opensource. Techneuten kunnen de claims over privacybescherming en hoge beveiligingsgraad met eigen ogen nakijken.

In het verlengde van de tekstverwerker heeft Standard Notes ook dienst Listed https://listed.to/. Dat is een eenvoudige variant op WordPress.com, een cloudhosted weblogplatform. Met een druk op de knop wordt een privé tekst als weblog gepubliceerd.

Het ligt voor de hand, dat Proton de kantoorsoftware aan zijn eigen portfolio knoopt. Op zijn minst door de inlogfunctie te koppelen, zoals het ook deed na de acquisitie van Simplelogin.

Proton staat zich voor op de extra strenge beveiliging die het toepast op zijn diensten. Naast e-mail en agenda bieden de Zwitsers ook een VPN, Drive en wachtwoordmanager. CEO Andy Yen wil een alternatief bieden voor cloudgebaseerde diensten zoals die van Google. Hij oogst echter geen persoonsgegevens van gebruikers om reclamedoeleinden, maar laat gebruikers met geld betalen.

Foto: Remy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond