Deel dit artikel
-

Protonmail brengt gratis VPN uit

De testperiode van Protonmails VPN-dienst is voorbij en nu kan iedere belangstellende een gratis account aanmaken bij het Zwitserse technologiebedrijf.

Het bedrijf Protonmail bouwt volwaardige alternatieven voor de nu gangbare cloudgebaseerde kantoordiensten van bijvoorbeeld Google en Microsoft. De focus ligt hier echter volledig op de bescherming van de privacy van zijn gebruikers. Er wordt nergens reclame getoond, enkel gratis accounts verstrekt en abonnementen voor veeleiser en grootgebruikers.

Gisteren nam het zijn nieuwe dienst ProtonVPN in gebruik. Wie een langzaam gratis account wil, kan enkel terecht op servers in Nederland, Japan en Amerika. Wie de zwaarst beveiligde optie wil, neemt een abonnement dat het verkeer extra door IJsland en Zwitserland stuurt en daarnaast ondersteuning biedt voor Tor over VPN.

“Anders dan andere gratis VPN’s nemen wij privacy wel serieus en verkopen geen gebruiksgegevens aan derde partijen”, klinkt het in een toelichting. Facebook, bijvoorbeeld, kocht in 2013 het VPN-bedrijf Onavo om mee te kijken met het gedrag van miljoenen mobiele internetters ter wereld om te zien welke nieuwe, mogelijk concurrerende apps opkomen.

Protonmail is ontwikkeld door wetenschappers van CERN en MIT.

Foto: cmarcelloni (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

Ze zijn heus niet de eerste gratis zero-log provider: https://gratisnieuwsgroepen.nl/gratis-vpn-nadelen/

Pieter

Er zijn inmiddels redelijk wat gratis VPN diensten beschikbaar, maar niet elke dienst is even goed in de omgang met je privacy, zie ook
https://www.vpngids.nl/artikel/vijf-gratis-vpn-services/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond