Deel dit artikel
-

We Provide sluit aan bij Intracto Group

Digitaal bureau We Provide uit Eindhoven wordt overgenomen door Intracto Group. Die verwerft daarmee extra e-commerce-expertise, materie waar sinds corona extra veel vraag naar is.

Het bureau telt met meer dan veertig medewerkers heeft zich afgelopen jaren bekwaamd in Magento, Shopware en Symfony. We Provide verzorgt zowel strategie als implementatie.

“Er zijn zeker twee belangrijke redenen om met het bedrijf, dat al vijftien jaar oud is, onderdeel te worden van deze groep”, zegt Frank Houtappels, CEO We Provide. “Ten eerste: de vraag naar ontwikkelaars is enorm. In de nieuwe omgeving krijgen we meer capaciteit en kunnen onze klanten zo goed blijven bedienen. Daarnaast kan ik mijn medewerkers qua werk meer perspectief geven als ze hun interesse willen verbreden.”

De directeur: “Vanwege de toenemende drukte op de e-commercemarkt zocht ik manieren om onze processen te optimaliseren. Zo kwam ik ook in contact met Pieter Janssens van Intracto. We hadden regelmatig contact, maar nooit was een overname het onderwerp. Begin dit jaar vertelde hij dat Intracto groei in e-commerce zocht. Toen heb ik gekeken wat dat zou betekenen als wij zou meedoen en hoe mijn mensen bij die plannen kunnen helpen.”

“Het is een complementaire overname voor de campus in Eindhoven. Ja, daar hebben we ook Isaac maar dat doet meer dan alleen e-commerce”, licht Brian Hirman van Intracto Group toe. Hij is daar verantwoordelijk voor de acquisitiestrategie. De bedrijvengroep voert momenteel in de Benelux, Scandinavië en de Duitstalige markt een buy & build-strategie om te groeien. Die acquisitieve groei wordt gefinancierd door private-equityhuis Waterland.

Houtappels verder in een geschreven verklaring: “Wat wij erg goed kunnen is het bedenken en bouwen van digitale platformen, die een hoge performance moeten leveren. Maar met onze bezetting kunnen we klanten niet volledig servicen of ontzorgen. De samenwerking met Intracto Group gaat daar verandering in brengen.”

“Door de huidige drukte bij webshops merk je, dat deze het fijn vinden om alles bij zo min mogelijk externe partijen uit te besteden. Dit zorgt namelijk vaak voor vertraging in de doorontwikkeling.” Iets dat We Provide probeert op te lossen door aan te sluiten bij een bureaugroep.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn retailers, maar ook fabrikanten en B2B-organisaties strategisch gerichter gaan investeren in de verdere professionalisering van hun digitale verkoop- en marketingkanaal. E-commercebouwers profiteren daar direct van, evenals adviseurs op het gebied van marketplaces.

Intracto Group koopt in verschillende geografische regio’s digitale bureaus en clustert daar expertise in een zogeheten campus. De vakgebieden van aandacht zijn: creatie, content, marketing en technologie. In Eindhoven zitten bijvoorbeeld Isaac en Frontmen. Hirman: “Hier is nog ruimte voor creatie en misschien marketingservices, maar we hebben niet altijd acquisities nodig om kennis toe te voegen. We kunnen ook intern doorbouwen met expertise van elders in de groep.”

In meerdere Noord-Europese steden wordt gebouwd aan een campus. De vier in België zijn reeds open, die in Amsterdam naar verwachting in november. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Bosch zullen niet veel langer daarna volgen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter Alewijns

Gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond