Deel dit artikel
-

Provincie Groningen stimuleert stadsdistributie

De provincie Groningen gaat het bedrijf Dropper ondersteunen bij het opzetten van een onderneming voor efficiënte pakketbezorging in de stad Groningen. Hiervoor krijgt het bedrijf een subsidie van 200.000 euro.

Met de subsidie werkt Dropper, dat zichzelf omschrijft als ‘marktplaats voor stadslogistiek’, nieuwe algoritmes uit om de stadsdistributie te verbeteren en om koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar te laten bezorgen en ophalen.

Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen. Een schoenenwinkel kan schoenen rechtstreeks bij de klant laten afleveren, zonder dat het pakket eerst naar een distributiecentrum gaat, aldus de provincie.

Een efficiënte pakketbezorging heeft meer voordelen. Lokale ondernemers kunnen blijven concurreren met grote landelijke ketens, door kortere bezorgtijden waar te maken. De stadsdistributie wordt bovendien een stuk groener, omdat er veel minder bezorgbusjes en koeriers van verschillende bedrijven langs dezelfde adressen hoeven te rijden.

In eerste instantie komen er 17 arbeidsplaatsen bij. Daar kunnen nog meer banen bijkomen als de onderneming nationaal en internationaal door blijft groeien.

Dropper heeft een terugbetalingsverplichting. Zodra het bedrijf winst gaat maken, betaalt Dropper het bedrag terug aan de provincie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond