Deel dit artikel
-

Provincie gunt tender glasvezel buitengebied aan Kabelnoord

De provincie Fryslân heeft de tender voor de aanleg van glasvezel naar ongeveer 20.000 percelen in het buitengebied van Fryslân voorlopig gegund aan Kabelnoord. Dit betekent dat Kabelnoord internet kan aanleggen in de buitengebieden waar men nu nog geen snelle verbinding heeft.

Marktpartijen konden in de periode van 18 juli tot 21 augustus 2017 een subsidieaanvraag indienen. Aan de subsidieverlening van 35 miljoen eiuro is de opschortende voorwaarde gekoppeld dat Kabelnoord en de provincie Fryslân een leningsovereenkomst afsluiten. Daarnaast moet er een financieringsovereenkomst met een bank afgesloten worden.

De komende weken werken Kabelnoord en de provincie Fryslân de leningsovereenkomst uit. Om na de definitieve gunning zo snel mogelijk van start te kunnen richt Kabelnoord zich alvast op de financieringsaanvragen bij banken. Voorwaarde is dat Kabelnoord binnen een half jaar start met de werkzaamheden.

Omdat Kabelnoord niet overal tegelijk kan starten met de aanleg van glasvezel, zal het buitengebied van Friesland worden opgedeeld in meerdere kleine gebieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond