Deel dit artikel
-

Provincie Limburg stimuleert technologie in onderwijs

Een kleine 120 basisscholen en vijf middelbare scholen in acht Noord-Limburgse gemeenten gaan vanaf het nieuwe schooljaar 2015-2016 aan de slag met het programma Wetenschap & Technologie (W&T). Doel van het programma is de nieuwsgierigheid bij kinderen te prikkelen ten aanzien van de technologie van de toekomst.

Het project sluit aan bij de uitgangspunten van Techniekplan Limburg, dat het College van Gedeputeerde Staten in maart 2014 heeft vastgesteld. Het programma Wetenschap en Techniek wordt als een integraal onderdeel in het lesprogramma ingezet, hetgeen vernieuwend is voor het onderwijs.

Het pact richt zich op basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs en scholing van werkenden en werkzoekenden. Eerder zijn in de regio Zuid-Limburg het project STEM (Science, Technologie, Engineering & Math) en het project Wetenschap & Techniek in Midden-Limburg van start gegaan. Daarmee is er nu sprake van een Limburgbrede aanpak van het het W&T onderwijs in Limburg in het primair onderwijs en deels in het Voortgezet Onderwijs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond