Deel dit artikel
-

Provisie Zalando naar 25 procent

Merken en fabrikanten gaan per 1 januari 2020 25 procent verkoopcommissie betalen over de bruto-omzet. Het bedrijf wil over vier jaar bijna de helft van zijn omzet hieruit halen.

Uit een recente presentatie van Zalando aan de financiële markt blijkt dat het in het jaar 2023/2024 rond de veertig procent van zijn omzet uit platformdiensten wil realiseren (PDF). Dat omvat verkoperscommissie aan de ene kant en marketingdiensten aan de andere kant.

De andere zestig procent moeten komen uit handelsomzet uit kledingverkoop die het zelf doet, dus niet derde partijen.

Het doel is om de totale omzet te doen groeien tot twintig miljard euro. In het jaar 2019 komen de verkopen naar schatting uit op 8,2 miljard euro. Volgend jaar zal de grens van tien miljard worden doorbroken, al klinkt de verwachting van de leiding.

Een van de middelen om de commissie-inkomsten te vergroten is het verhogen van de verkoperscommissie. Merken en fabrikanten gaan tot 25 procent commissie betalen over hun bruto omzet, zo verneemt Exciting Commerce.

Om de beoogde groei in handelsvolume aan te kunnen bouwt Zalando momenteel een aantal distributiecentra. Een daarvan in Bleiswijk, bij Rotterdam. Die zal in 2021 open gaan. “In 2020 zullen we dertig procent van de orders de dag na bestelling afleveren.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond