Deel dit artikel
-

Proximedia wint hoger beroep tegen gedupeerde ondernemers

Diverse ondernemers hebben bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden het hoger beroep verloren tegen de omstreden webbouwer Proximedia. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde vonnissen. Het hof deed al in juni uitspraak.

Het gaat om oude zaken die al vele jaren teruggaan. Proximedia heeft haar naam alweer een tijdje gewijzigd in BeUp. Dat bedrijf werd vorig jaar nog op de vingers getikt vanwege ‘misbruik van omstandigheden door gebruik agressieve verkoopmethode’.

De ondernemers hadden in eerste instantie hun gelijk gehaald bij lagere rechtbanken door een beroep te doen op de colportagewet. Die beoogt de consument te beschermen die door een verkoper, doorgaans aan huis, wordt overvallen met een aanbod. In een aantal gevallen heeft de rechter geoordeeld dat de bescherming ook geldt voor ondernemers zonder personeel. Maar al eerder kwamen ook kantonrechters tot de conclusie dat colportagewet in ieder geval niet rechtstreeks van toepassing is.

In de vonnissen keren de bekende klachten terug. De ondernemers vinden de overeenkomsten misleidend, onder meer omdat de indruk zou zijn gewekt dat zij gratis een computer en toebehoren in eigendom zouden verwerven. De beloofde opleiding was een farce, de opgeleverde site werd door de zoekmachine niet gevonden en de kwaliteit ervan bedenkelijk. Maar in veel gevallen kon Proximedia zich beroepen op de voorwaarden.

De ondernemers wilden overeenkomst met terugwerkende kracht ontbinden en de nog openstaande rekeningen niet betalen. Maar dat is niet gelukt. ‘Eventuele strijdigheid van de overeenkomst met de colportagewet, dan wel een beroep op de reflexwerking van de Colportagewet , is in hoger beroep niet aan de orde.’ Ook van dwaling kan geen sprake zijn. De ondernemers moeten Proximedia alsnog duizenden euro’s betalen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Sander

Wel een schande, een website moet tegenwoordig er goed uitzien en goed in Google staan wil je er sales uithalen.

Jeffrey Zanoni

Ik ken meerdere mensen/ondernemers die via hen een site hebben laten bouwen en beheren en sta nog steeds versteld van de slechte kwaliteit. En nog een hoop geld voor vragen ook.

Stichting WebwinkelKeur

Mensen met contracten vasthouden die meer dan 48 maanden lopen is niet meer van deze tijd. Juridisch kunnen ze wellicht niets mis hebben gedaan, maar ethisch is het een ander verhaal.

Zie ook http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=4631

Dirk

Dit is een artikel van 2013, triest te moeten vaststellen dat dit bedrijf in 2017 nog steeds op dezelfde manier te werk kan gaan.
Ondertussen heeft het bedrijf zijn naam van BeUp aangepast naar MKB Clickservice (www.mkbclickservice.nl/) in Nederland en in België naar Online (www.online.be), BizbookChannel (www.bizbookchannel.be), Clickplus (www.clickplus.be), Batibouwplus (www.batibouwplus.be), Bepoint (www.bepoint.be) en AFE (www.afe-benelux.be). Allemaal verschillende namen om zoveel mogelijk kans te hebben dat een ondernemer niet bekend is met Proximedia en vast hangt voor 48 maanden aan een contract dat niet op te zeggen is, ongeacht of Proximedia goed of slecht werk voor jou levert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond