Deel dit artikel
-

Joost Farwerck CEO KPN, Proximus blijft zoeken naar opvolger Leroy

KPN draalt niet met de benoeming van een nieuwe CEO. Joost Farwerck, gisteren nog benoemd tot interim CEO nadat Dominique Leroy was afgevallen, gaat KPN aansturen. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Bestuur.

Farweck (foto onder) was sinds 2014 Chief Operator Officer van het telecombedrijf.

CFO Jan Kees de Jager vertrekt op 1 maart 2020 en wordt vervangen door Chris Figee (ASR). De Jager wil zijn loopbaan elders voortzetten.

De Raad van Bestuur wordt verder uitgebreid met Jean-Pascal Van Overbeke, Chief Consumer Market, Marieke Snoep, Chief Business Market, Babak Fouladi, Chief Technology and Digital Officer en Hilde Garssen, Chief People Officer.

Het besluit van KPN om een streep halen door de beoogde aanstelling van Dominique Leroy als CEO ‘wijzigt niets’ aan de procedure die aan de gang is bij telecombedrijf Proximus. Daar gaat men gewoon op zoek naar een opvolger voor Leroy.

Proximus heeft een headhunter ingeschakeld die een lijst moet opstellen met potentiële kandidaten. In de tussentijd zal financieel directeur Sandrine Dufour de leiding nemen bij Proximus.

In België wordt gespeculeerd over hoe het nu verder moet met de carrière van Dominique Leroy, die met de verkoop van aandelen op het moment dat zij onderhandelde met KPN overduidelijk een inschattingsfout heeft gemaakt. De VRT schetste gisteren haar loopbaan onder de veelzeggende kop Van bijna vlekkeloos parcours naar gehavende CEO. ‘Het wordt moeilijk om weer naar de top te klimmen, al zal niemand aan haar vaardigheden twijfelen.’

Helemaal vlekkeloos was haar loopbaan overigens niet. Onder de vorige regering was er bijzonder veel wrevel over de manier waarop kabelbedrijf Telenet en Proximus bijna synchroon hun prijzen opsloegen. In plaats van elkaar te beconcurreren, volgden ze elkaar. De regering nam daarom een aantal maatregelen, die Leroy ‘niet echt kon smaken’. Ook de druk vanuit de regering op netwerkneutraliteit werd niet echt op prijs gesteld. Begin dit jaar reageerden de vakbonden afwijzend op een in hun ogen onnodige reorganisatie.

Leroy zou bij KPN een basissalaris van 935.000 euro krijgen, aangevuld met bonussen. Heel wat meer dan de 523.000 euro die ze vorig jaar bij Proximus als basisloon kreeg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond