Deel dit artikel
-

Proximus brengt glasvezel naar Brugge

Brugge wordt geleidelijk van glasvezel voorzien. Tegen 2028 wil Proximus dekking bieden aan meer dan 63.000 woningen en bedrijven in Brugge.

Proximus lanceerde in december 2016 het investeringsplan ‘Fiber voor België’ om glasvezel uit te rollen naar het merendeel van de bedrijven en stedelijke centra in België.

In 2020 kondigde Proximus een aanzienlijke versnelling en uitbreiding van zijn programma aan. Het vervroegde zijn investeringen en ondertekende twee partnerships, met Eurofiber voor de uitrol in Wallonië en met EQT Infrastructure voor de uitrol in Vlaanderen.

De uitrol in het centrum is nu al van start gegaan. Nog in 2021 zullen meer dan 8.000 woningen en bedrijven in de stadskern toegang krijgen tot glasvezel.

In 2022 staat het noordelijke deel van het centrum op de planning, net als delen van Sint-Michiels, Sint-Katarina en Assebroek.

In 2023 komt de westrand (delen van Sint-Andries en Sint-Pieters) aan de beurt, in 2024 de oostrand (delen van Sint-Jozef, Sint-Kruis en Ver-Assebroek).

In de periode 2024-2028 gaat de uitrol verder buiten het stadscentrum en in Zeebrugge.

Daarnaast is Proximus betrokken bij 129 nieuwbouwprojecten in Brugge, goed voor meer dan 3700 residentiële nieuwbouwwoningen die met glasvezel uitgerust zijn of zullen worden. Ten slotte zijn ruim 380 bedrijven in het Brugse vandaag al aangesloten op het fibernetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond