Deel dit artikel
-

Proximus’ Dominique Leroy wordt CEO KPN

Dominique Leroy (54), CEO van Proximus, wordt de nieuwe topvrouw van KPN. Zij volgt Maximo Ibarra op, die 30 september vertrekt.

Leroy was CEO van Proximus sinds 2014, maar heeft ook posities bekleed bij Unilever BeLux.

Leroy is een verrassende keuze. Eerder circuleerden de namen van CFO Jan Kees de Jager, KPN-veteraan Joost Farwerck en PostNL-topvrouw Herna Verhagen. Ook viel de naam van Jaap Postma, CEO van Nuuday, onderdeel van het Deense telecombedrijf TDC.

Haar voorganger Ibarra vertrekt na anderhalf jaar alweer bij het telecombedrijf. De topman, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, wilde vanwege ‘dringende familiaire redenen’ terug naar Italië. Totdat bleek dat hij een baan was aangeboden bij betaalzender Sky Italia.

Leroy krijgt een paar zware dossiers te verwerken. Zowel op de zakelijke als consumentenmarkt heeft KPN het laatste kwartaal niet goed gepresteerd, onder meer als gevolg van het nieuwe merkenbeleid. Vooral Telfort abonnees haken af nu het merk opgaat in KPN.

Daarnaast is er een hoogoplopend conflict tussen de ondernemingsraad van dochter XS4ALL en de KPN top over de strategie. Het personeel wil niet dat het merk en zijn  kernwaardes worden opgeheven.

Begin dit jaar lag Leroy zelf onder vuur vanwege een herstructureringsplan bij Proximus dat 1900 banen zou kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond