Deel dit artikel
-

Proximus en DPG Media samen verder met nieuw advertentiemodel voor lokale mediasector

In het kader van het samenwerkingsakkoord dat beide bedrijven in december 2021 sloten, voeren Proximus en DPG Media binnenkort enkele vernieuwingen door rond het bekijken van opnames en programma’s in replay op de VTM-zenders. Daarbij wordt ingezet op nieuwe advertentiemodellen, zoals de implementatie van 1 minuut niet-doorspoelbare reclame voorafgaand aan het bekijken van een opgenomen VTM-programma vanaf april. Het nieuwe advertentiemodel moet de lokale mediasector ondersteunen.

Het kijkgedrag van Belgische consumenten is de voorbije jaren fundamenteel veranderd. Er is sprake van een verschuiving van lineaire naar meer uitgestelde vormen van tv-kijken. Daar hoort een nieuw advertentiemodel bij.

De wijzigingen worden vanaf april in eerste instantie toegepast op de nieuwste generatie TV Boxen, met de bedoeling om dit later verder uit te breiden naar oudere modellen. De VTM-zenders zijn de eerste om dit nieuwe advertentiemodel te lanceren. Met andere mediagroepen lopen eveneens gesprekken.

Bij het herbekijken van tv-programma’s via de replay-functie is niet-doorspoelbare reclame al de standaard bij Proximus. De tv-optie Replay+ blijft bestaan, waardoor klanten nog steeds kunnen blijven navigeren door zowel de programma’s als de reclameblokken. Daarenboven laat de replay-functie op de nieuwste TV Boxen voortaan toe om VTM-programma’s tot 7 dagen na uitzending te herbekijken, in plaats van 36 uur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond