Deel dit artikel
-

Proximus en Nokia realiseren eerste 25 Gbps-verbinding

Proximus en Nokia hebben eerder deze week tijdens een persconferentie in het Antwerpse Havenhuis ’s werelds snelste glasvezelnetwerk geactiveerd. Het gaat om het allereerste live netwerk uitgerold op basis van de ’25G PON’-technologie van Nokia.

Passieve optische netwerken (PON) zijn vandaag wijdverspreid. Meestal is deze techniek gebaseerd op de Gigabit PON (GPON)-technologie, terwijl ook 10 Gigabit PON (ook bekend als XGS-PON) langzamerhand van de grond komt.

25 Gigabit PON is de nieuwste generatie PON-technologie, ongeveer 200 keer sneller dan de meest geavanceerde breedbandnetwerken 10 jaar geleden.

Het hoofdkwartier van Fixed Access Nokia, gevestigd in Antwerpen, heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van breedbandtechnologie.

In Antwerpen is Proximus al in 2017 begonnen met de uitrol van glasvezel, toen de eerste bewoners van bepaalde wijken in Deurne op het nieuwe netwerk werden aangesloten. Vandaag kan ongeveer één op vier burgers al worden aangesloten op hét vaste netwerk , met meer dan 80.000 woningen en bedrijven waar fiber al beschikbaar is.

Tussen 2021 en 2023 vindt een aanzienlijke versnelling van de uitrol plaats, met als doel de hele stad en haar districten van fiber te voorzien.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond