Deel dit artikel
-

Proximus boekt solide financiële resultaten, maar sluit winkels

Proximus sluit vanaf maandag zijn winkels vanwege de situatie rond corona. Mogelijk wordt vandaag door de Belgische regering besloten tot een volledige lockdown.

De downloadlimieten voor vast internet worden wederom losgelaten, net als bij de eerste lockdown. Verder kunnen café- en restauranthouders, aangezien ze gedwongen zijn te sluiten, één maand korting krijgen op producten die ze niet gebruiken.

Corona heeft geen impact gehad op de resultaten van het derde kwartaal.

Proximus boekte in het derde kwartaal solide resultaten met 57.000 nieuwe mobiele postpaidklanten, 14.000 nieuwe klanten voor vast internet en 11.000 tv klanten.

De omzet op de thuismarkt bedroeg ruim 1 miljard euro, een lichte stijging ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. EBITDA eindigde op 438 miljoen.

Met glasvezel maakt Proximus goede vorderingen. De technologie wordt uitgerold in 14 Belgische steden, waarbij inmiddels 400.000 woningen en bedrijven aansluitbaar zijn.

Het Nederlandse Eurofiber en Proximus bundelen de krachten voor de aanleg van glasvezel in Wallonië. Het voorlopige contract is al in juli getekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond