Deel dit artikel
-

Publieke omroep test volgend jaar extra gemistdienst

Vanaf begin 2014 kan de kijker meer programma’s van de publieke omroep een jaar lang in hoge kwaliteit online terugzien met minder reclame. De NPO heeft besloten om te starten met een proef van een jaar met de extra gemistdienst NPO Plus. Al eerder was bekend dat de publieke omroep deze mogelijkheden wilde verkennen.

NPO Plus biedt meer programma’s, die nu niet of slechts enkele weken lang te zien zijn vanwege rechten en kosten. Voorbeelden hiervan zijn De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht. Straks kunnen daarnaast aangekochte topdocumentaires als BBC’s natuurdocumentaire Africa, Frozen Planet en Earthflight en Louis Theroux en Michael Palin, en series als Midsomer Murders, Wallander, Banks en Scott and Bailey, via NPO Plus teruggekeken worden.

Bovendien biedt NPO Plus tientallen buitenlandse films aan die eerder te zien waren bij de publieke omroep, maar niet te vinden zijn op Uitzending Gemist. Vanaf de start zijn films beschikbaar als Slumdog Millionaire en The Artist. Later in 2014 zullen nog opvallende titels volgen als Intouchables, Midnight in Paris en Jagten.

De proef gaat in ieder geval een jaar gaat lopen. Daarna zal er een aanvraag ingediend worden bij de staatssecretaris van OCW en bij goedkeuring worden voortgezet in 2015 en verder. De opbrengsten worden na aftrek technische kosten doorgegeven aan rechthebbenden binnen en buiten het omroepbestel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond