Deel dit artikel
-

Publieke omroep wil zelfstandig NPO Plus

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil het betaalde kanaal NPO Plus voortzetten in eigen beheer. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan het AD.

NPO Plus is de betaalde versie van Uitzending Gemist. In de betaalde omgeving zijn programma’s tot een jaar na uitzending terug te kijken.

De NPO neemt ook deel aan het samenwerkingsverband NLziet, samen met RTL en SBS, maar wil het eigen aanbod nu in een aparte site onderbrengen, waardoor het beter onder de aandacht kan worden gebracht. Wie nu gebruik wil maken van NPO Plus komt automatisch bij NLziet terecht.

Volgens een woordvoerder ligt het voorstel voor verzelfstandiging al enige tijd bij de staatssecretaris, maar die is er nog niet aan toegekomen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Alex

NPO wil dus geld verdienen aan content dat betaald is met gemeenschapsgeld? Als dat mag ga ik ook met de staatssecretaris praten, heb zelf de volgende opties..

Ik wil meer politie inzetten in mijn buurt en de boetes in mijn eigen zak steken.

Jan Libbenga (Emerce)

NPO verdient niets aan NPO Plus. Na aftrek van de technische kosten wordt het geld verdeeld over de rechthebbenden.

Xander

Hoi Alex, als jij naar de Biscoop gaat om een goede film te kijken, vind je dan ook dat je de DVD er na afloop gratis bij moet krijgen? Je betaalt kijk & luistergeld voor Lineaire TV. Als je dan niet kijkt, maar je wilt toch iets terug zien, dan moet je ervoor betalen. Dat is helemaal niet gek. Bovendien kan dit geld weer geïnvesteerd worden in andere mooie diensten van de NPO, waar ook jij zelf weer van profiteert. Ouder mensen die alleen Live TV kijken kunnen net zo goed stellen dat zij niet mee willen betalen aan ontwikkelingen van gemeenschapsgeld waar zij geen gebruik van maken, zoals TV kijken op een iPad. Ik ben er dan ook een voorstander van de NPO plus een losstaande betaaldienst wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond