Deel dit artikel
-

Pulse overgenomen door Xceed

Het Nederlandse Internetbureau Pulse Interactive is door een aandelenruil en een cash bedrag in het bezit gekomen van de Amerikaanse firma Xceed . Niet bekend is gemaakt hoeveel er met de deal gemoeid is. Managing Director Yuri Dokter (31) sluit nieuwe overnames in Nederland niet uit.

Volgens Yuri Dokter heeft Pulse met meerdere Amerikaanse partijen gesproken, waaronder Razorfish, iXL en Agency.com. Dokter: "Met Xceed klikte het vanwege de open en innovatieve cultuur. Het is een interactive architect, dus ze hebben alle disciplines in huis, en ze doen veel op het gebied van entertainment. Bovendien kenden we ze vrij goed van een samenwerking in Channel 7 "

Dokter zegt dat internationalisering voor Pulse noodzakelijk was. "We hebben een aantal multinationals als klant, en dan is internationale presence nodig. Anders lopen ze naar een ander bureau." Xceed wil verder Europa in en volgens Dokter zijn er het komende half jaar ook in Nederland nog meer overnames op til, waarbij gezocht wordt naar gespecialiseerde bureaus.

Pulse is een 100% dochter van het beursgenoteerde Xceed (stock: XCED) geworden, en heeft het komende jaar een eigen omzet en winstverplichting. Dokter richtte Pulse in 1995 op en was voor 44% eigenaar van het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond