Deel dit artikel
-

PwC wordt grootgebruiker en wederverkoper ChatGPT

Boekhoudkantoor PwC sluit voor de VS en het VK een immens contract met OpenAI. Tienduizenden medewerkers krijgen de AI-tool in hun gereedschapskist.

Daarnaast wordt PwC wederverkoper van ChatGPT Enterprise, de zakelijke versie van de AI-dienst. Dat maakte de account gisteren bekend.

Volgens Techcrunch gaat het om honderdduizend medewerkers die ChatGPT in hun pallet krijgen. PwC licht toe: “Met deze samenwerking brengen we AI-technologie en onze -kennis auditing, belastingen en consulting naar een grote groep bedrijven en sectoren.”

Afgelopen jaar bouwden de techneuten reeds technieken om belastingteruggaves te bekijken, te reageren op voorstellen van derden, hulpjes voor het beheer van softwarelicenties en tal van dashboards. Het bedrijf claimt dat het drieduizend gebruiksscenario’s voor klanten in kaart heeft gebracht.

ChatGPT Enterprise heeft zeshonderdduizend gebruikers, maakte OpenAI recent bekend.

Eric Hazan van McKinsey zei vorige week op Vivatech: “Er komt een nieuwe golf van automatisering van bedrijfsprocessen aan. In Europa gebeurt dat op een moment dat werkloosheid op zijn laagst is en de productiviteit van mensen al decennia daalt.” Anders gezegd: zonder een externe impuls kunnen de economieën niet meer dan ze nu doen. Ze draaien op piekvermogen. Dertig procent van de werkuren van nu zijn tegen 2030 geautomatiseerd, stelt de consultant.

Deloitte in Nederland ontwikkelde zelf een AI-tool voor zijn eigen mensen en klanten, Headstart. Volgend jaar doet AI alle controles, kopte het FD daar afgelopen maart over.

Foto: charlesdeluvio, Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond