Deel dit artikel
-

Python en C de populairste programmeertalen

De computertaal Python is de populairste in gebruik onder techneuten. Gekeken naar het aantal vacatures rondom een taal blijkt SQL het meest gevraagd.

Dat komt naar voren in het jaarlijkse onderzoek https://spectrum.ieee.org/top-programming-languages-2022 door techuitgave IEEE Spectrum.

Python https://www.python.org/ is zo populair omdat het een betrekkelijk eenvoudig grammatica heeft, makkelijk te leren is en gratis is. Online zijn er veel libraries en packages beschikbaar ter inspiratie of om te gebruiken. De taal is bedacht door de Nederlander Guido van Rossum.

Na Python zijn de populairste talen: C, C++, C# en Java.

IEEE Spectrum stelt de jaarlijkse ranglijst samen op grond van een aantal variabelen. Dat zijn bijvoorbeeld: het aantal verwijzingen op Reddit, Google, Twitter en Stack Overflow naar een taal, maar ook het aantal vacatures.

Op dat laatste punt blijkt niet Python de populairste taal, maar de taal SQL. Het is niet zo dat werkgevers een andere technische voorkeur hebben dan programmeurs. Het is wel zo, dat zij SQL in vacatures vaak omschrijven als ‘handig als je dat ook kunt.’ Het is de meest gevraagde tweede taal.

Foto: Taavi Burns (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond