Deel dit artikel
-

Apple verkoopt minder iPads en iPhones, omzet omhoog

Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn boekjaar minder iPhones en iPads verkocht, respectievelijk 43,7 en 16,4 miljoen stuks. De iPhone-verkopen gingen 14 procent omlaag ten opzichte van het laatste kwartaal, maar gemeten over een jaar werd 17 procent winst behaald.

De totale omzet was echter beter dan verwacht: 45,6 miljard dollar. Analisten gingen uit van maximaal 44 miljard. Onder de streep bleef een winst over van en 10,2 miljard dollar.

De iPad zorgde voor 7,6 miljard dollar omzet, 34 procent minder dan een jaar geleden. iPod verkopen daalden zelfs met de helft, tot 2,76 miljoen stuks. Apple verkocht ook nog 4 miljoen Macs, inclusief MacBooks.

De cijfers hebben betrekking op de maanden januari, februari en maart, meestal niet de beste periode voor Apple. In het vorige kwartaal (inclusief de kerstverkopen) werd een record gebroken met 51 miljoen verkochte iPhones en 26 miljoen iPads. Niettemin lijken de cijfers te suggereren dat Apple steeds meer concurrentie ondervindt, met name van Android toestellen. Nieuwe spelers betreden de markt, met name Huawei en ZTE uit China rukken op.

Volgens CEO Tim Cook deed Apple het dit jaar goed in China en Japan. In China verkoopt China Mobile de smartphone van Apple.

Voor het komende kwartaal wordt een omzet van 36 tot 38 miljard verwacht. Dan ook gaat Angela Ahrendts (Burberry) de retailafdeling leiden.

Dit jaar worden nieuwe Apple producten verwacht. De Franse website Consomac heeft papieren in handen gekregen waaruit blijkt dat Apple via het bedrijf Brightflash USA LLC de merknaam iWatch heeft geregistreerd. En uit de nieuwste software voor Apple TV is af te leiden dat het tv-kastje wordt uitgerust met de stemgestuurde assistent Siri, bekend van de iPhone en iPad. Apple liet gisteren weten dat er in totaal 20 miljoen Apple TV’s zijn verkocht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond