Deel dit artikel
-

Drukte op beurs zorgt voor betere resultaten BinckBank

Online broker BinckBank heeft naar verwachting zijn gecorrigeerde nettowinst verhoogd naar 11,6 miljoen euro. De drukte op de beurzen liet zich vertalen in goede provisieopbrengsten in het eerste kwartaal, zo meldt bestuursvoorzitter Koen Beentjes van BinckBank.

Het vermogensbeheer bij de online bank, eigenaar van Alex Vermogensbeheer, groeide sterk door; het beheerde vermogen aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg 2,5 miljard euro (pdf). De netto instroom over het eerste kwartaal bedroeg 336 miljoen, mede dankzij de aanwas van 4.700 nieuwe klanten.

De provisie-inkomsten stegen met 24 procent tot 34,7 miljoen euro, de totale opbrengsten gingen met een vijfde omhoog tot 42,2 miljoen euro.

Ook in het buitenland werd goed gepresteerd. In België nam het aantal transacties toe met 33 procent tot 247.026 in het eerste kwartaal; ook in Frankrijk was de toename met 31 procent naar 411.297 transacties goed.

Beentjes meldt wel dat de markt voor online vermogensbeheer uitdagender wordt. Een belangrijke rivaal DeGiro heeft vorige maand nog een Europese expansie aangekondigd, te beginnen in België.

BinckBank staat echter niet stil. Eerder deze maand kondigde het bedrijf nog het fondsenplatform Binck Fundcoach aan met ruim 500 beleggingsfondsen en indextrackers. De tendens in de markt is volgens Beentjes dat vermogensbeheerders nog actiever dan voorheen moeten vaststellen of het beleggingsplan aansluit bij de wensen en behoeften van de klant.

BinckBank zoekt overigens nog altijd een koper voor het zakelijk bedrijf Able. Het onderzoek naar de verkoop loopt ‘volgens plan’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond