Deel dit artikel
-

Qineboko sluit tijdelijk zijn deuren

Qineboko, bijgenaamd het "eerste virtuele reclamebureau van Nederland", heeft zijn activiteiten stil gelegd. Volgens de initiatiefnemers is een continue stroom opdrachten in het huidigde klimaat uitgebleven. Qineboko stelt dat het om een "dip van tijdelijke aard" gaat.

Qineboko is een joint venture van communicatieadviesbureau Qi en reclamebureau Neboko , bekend van de Heineken commercials. De site biedt particulieren de mogelijkheid in te schrijven op een communicatie-opdracht van adverteerders. Wie een goed idee voor een actie of campagne heeft, kan een communicatieconcept inzenden. Als het idee wordt uitgevoerd, betaalt Qineboko een vooraf bepaald honorarium uit.

Zoals Jeroen de Bakker, directeur van Qi, uitlegt, is de site nu tijdelijk stilgelegd. Het aantal adverteerders was sterk terug gelopen. "Het kostte in het huidige klimaat eenvoudigweg te veel tijd en energie om adverteerders ertoe te bewegen een opdracht uit te zetten. Je ziet dat adverteerders niet bereid zijn te experimenteren met nieuwe vormen van online ideeën ontwikkelen." Volgens De Bakker beschikken noch Neboko noch Qi over een salesteam dat de zwaarder geworden acquisitietaken kon overnemen. Beide partijen zijn daarom op zoek naar een partner die dit wel kan. Zodra deze is gevonden, kan Qineboko de draad weer oppakken.

Ondanks het teruggelopen aanbod staan Qi en Neboko nog steeds achter het concept van de site, aldus De Bakker. Het aantal succesvolle opdrachten laat volgens hem zien dat er in normale omstandigheden voldoende belangstelling is van alle betrokken partijen. "We hebben recentelijk onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat de deelnemers het winnen van een prijs niet eens het belangrijkste vonden. Veel freelancers bijvoorbeeld vinden het een leuke manier om hun portfolio te vullen met een campagne-idee voor een serieuze adverteerder."

Deel dit bericht

1 Reactie

arjan

Ik snap niet zo goed waarom dit gebracht wordt als een tijdelijke opschorting van de activiteiten. Waarom wordt dit gemeld? Als er geen opdrachten zijn is de site gewoon even tijdelijk leeg. Net zoals er soms 4, soms 2, en soms 5 opdrachten op Qineboko te vinden zijn, kan dat ook wel eens nul zijn.Dat dit bericht toch de pers haalt doet mij persoonlijk vermoeden dat er meer gaande is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond