Deel dit artikel
-

Quad play bij VodafoneZiggo stuwt multiplay-omzet naar 1,07 miljard euro

De omzet uit zogenoemde multiplay-diensten in Nederland is in het tweede kwartaal van 2017 gegroeid met 2 procent. De groei wordt veroorzaakt doordat VodafoneZiggo quad play is gaan aanbieden, meldt Telecompaper.

De merken Vodafone en Ziggo introduceerden op 11 april Non Stop gratis extra’s voor klanten van Vodafone die ook Ziggo internet en televisie afnemen en vice versa. Mede hierdoor groeide het aandeel van quad play bij alle multiplay-huishoudens naar 21 procent, vergeleken met bijna 13 procent in dezelfde periode van 2016.

Het totaal aantal multiplay-huishoudens bleef ondertussen doorgroeien met 2,3 procent naar 6,59 miljoen eind juni 2017.

Ondanks de groei in quad play heeft het merendeel van de Nederlandse huishoudens nog altijd een triple play-aansluiting. In het tweede kwartaal van dit jaar combineerden 3,74 miljoen huishoudens drie diensten (vast en/of mobiel) bij één aanbieder.

Op de quad play-deelmarkt is KPN nog altijd de grootste aanbieder in volume, met iets meer dan 63 procent van de aansluitingen. VodafoneZiggo wist haar marktaandeel echter te verdrievoudigen: van bijna 11 procent in Q1 2017 naar bijna 34 procent in Q2 2017. Bij quad play-omzet is de groei van VodafoneZiggo minder spectaculair: van een kleine 10 procent naar bijna 23 procent. Ook hier is KPN nog steeds de grootste partij, met meer dan 75 procent aandeel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond