Deel dit artikel
-

Qualcomm: Apple overtreedt verbod op iPhones in China

Chipfabrikant Qualcomm zegt dat Apple in China nog altijd in overtreding is met betrekking tot de verkoop van oude iPhone modellen, ondanks een gisteren vrijgegeven update van iOS.

Apple en Qualcomm zijn al enige tijd verwikkeld in meerdere rechtszaken rondom patenten. Dat gaat zover dat Qualcomm zowel nieuwe als oudere iPhones wil verbieden. In China boekte het Amerikaanse bedrijf eerder deze maand succes met een verbod.

Het is nog onduidelijk waar de patenten precies betrekking op hebben, al is het wisselen tussen apps er een van. Apple meent dat met de gisteren vrijgegeven iOS 12.1.2 voor iPhones het verbod kan worden omzeild. Deze versie lost ook een probleem op met de activering van de eSIM voor de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max.

Een groep onderdelenmakers verbonden aan Apple wil op zijn beurt een schadevergoeding van 9 miljoen dollar van Qualcomm vanwege gebroken licentieovereenkomsten. Qualcomm heeft de fabrikanten eveneens aangeklaagd, omdat ze weigerden te betalen voor het gebruik van patenten van Qualcomm-chips.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond