Deel dit artikel
-

Quantum Delta NL wil 13,6 miljard euro investeringspotentieel aanboren

Quantum Delta NL lanceert LightSpeed, een programma dat Nederlandse quantum startups in contact kan brengen met 13,6 miljard euro aan investeringskapitaal, ondergebracht bij Europese en Amerikaanse fondsen.

Quantum startups werken aan toepassingen voor de quantumcomputer en het quantum internet. Dat is een nieuw soort computer waarbij de processor gebruikmaakt van de principes van de kwantummechanica. Zo’n processor kan in één keer (parallel) dezelfde berekeningen uitvoeren over een zeer grote hoeveelheid data.

Momenteel telt Nederland 7 officiële quantum startups. Dat moeten er in 2028 100 worden.

LightSpeed begeleidt momenteel al de Delftse startup QphoX die met behulp van het LightSpeed-team 2 miljoen aan financiering ophaalde om haar Quantum Modem op de markt te brengen. De financieringsronde werd geleid door Quantonation, Speedinvest en High-Tech Gründerfonds, met deelname van de TU Delft.

Met LightSpeed krijgen quantum startups persoonlijke op maat gesneden hulp om hun bedrijf te schalen. Speciaal voor het project zijn contacten gelegd met Europese en Amerikaanse fondsen, goed voor in totaal aan 13,6 miljard aan investeringskapitaal.

De leiding van het programma is in handen vab Quantum Delta NL’s Investor in Residence Ton van ’t Noordende (oprichter PHX en voormalig deep tech investor 01Ventures).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond