Deel dit artikel
-

Quantumbeveiliger Q*Bird haalt 2,5 miljoen op

Q*Bird, een startup op het gebied van next-generation digitale infrastructuur, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald om zijn groei in de opkomende markt voor quantumbeveiliging te versnellen.

De financiering werd gezamenlijk geleid door QDNL Participations en Cottonwood Technology Fund, met deelname van InnovationQuarter.

Q*Bird heeft een uniek product voor quantumcryptografie ontwikkeld, Falqon genaamd, dat gebaseerd is op de fundamentele natuurwetten en bewijsbare beveiliging biedt tegen elke aanval, inclusief die van toekomstige quantumcomputers.

Q*Bird werd opgericht in januari 2022 en heeft als doel datacommunicatie en digitale infrastructuur te beschermen met behulp van gepatenteerde technologie die beter is dan de concurrentie op het gebied van beveiliging en kosten. Bovendien biedt de technologie van de startup een veilige basis voor het toekomstige ‘quantuminternet’, waarbij quantumcomputers over lange afstanden over de hele wereld met elkaar verbonden zullen zijn.

Q*Bird is momenteel betrokken bij een grootschalige test van zijn technologie in de Port of Rotterdam, een belangrijk onderdeel van de Europese handelseconomie en de grootste haven van het Europese continent. Het heeft al een eerste klant binnengehaald voor Falqon en zal de productlijn later dit jaar officieel lanceren. Het bedrijf heeft daarnaast al drie andere contracten getekend om quantumnetwerken in heel Europa te implementeren en is een partnerschap aangegaan met Eurofiber om de beveiliging van zijn netwerken en klanten te verbeteren.

Vergeleken met andere quantumbeveiligingsbedrijven biedt Q*Bird naar eigen zeggen superieure veiligheid en schaalbaarheid, met lagere kosten per extra gebruiker als de technologie eenmaal is geïnstalleerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond