Deel dit artikel
-

Quantumtech TU/e gaat ondergronds

Binnen twee jaar verrijst op de campus van de TU/e een nieuw gebouw met daarin een ondergronds lab voor onderzoek aan quantumtechnologie.

Een hybride quantumcomputer, onkraakbaar quantum-internet, een synchrotron van formaat werktafel: het zijn een paar voorbeelden van het vooraanstaand onderzoek van de groep Coherence and Quantum Technology en het Center for Quantum Materials and Technology (QT/e) van de TU Eindhoven.

Vanaf 2023 wordt het allemaal ondergebracht in een nieuw pand dat tussen de TU/e-gebouwen Flux en Cascade komt te liggen. De laboratoria zullen zich ondergronds bevinden, afgeschermd van invloeden van buitenaf die voor de experimenten storend zijn.

Onlangs kreeg het bouwproject, dat begroot is op een bedrag tussen de 8 tot 11 miljoen euro, de goedkeuring van het College van Bestuur. Dat de onderzoeksgroep Coherence and Quantum Technology van de faculteit Applied Physics moest verhuizen stond al langer vast. Het huidige onderkomen, in het gebouw Cyclotron, wordt gehuurd van het bedrijf GE Healthcare.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond