Deel dit artikel
-

Qxl overweegt fusie met Ricardo af te blazen

Online veiling Qxl.com, één van de grootsten in Europa, heeft twijfels over haar voorgenomen fusie met collega-veiling Ricardo.de . De directie van Qxl heeft "bepaalde informatie" van Ricardo gekregen, die de fusie kan doen mislukken. Qxl's directie wilde niet reageren, maar waarschijnlijk gaat het om de (te) hoge burnrate van Ricardo.

Op 16 mei dit jaar kondigden de twee veilinghuizen plannen aan voor een fusie. Hiermee zou Europa's grootste veiling ontstaan. Met de samengang wilden de twee ondermeer de concurrentie in de vorm van Amerikanen als eBay het hoofd kunnen bieden. Qxl zou meer dan een miljard dollar betalen om de Duitsers in te lijven. Ook het Nederlandse Veiling.com maakt deel uit van Ricardo.

Eerder deze maand vielen investeerders van Qxl over het vele geld dat de Duitsers opstoken. Hierna raakten de aandelen Qxl in een vrije val. Na de bekendmaking van de twijfels, stegen ze weer enkele procenten terwijl Ricardo vandaag meer dan tien procent inleverde. Volgens Qxl moet er binnen enkele dagen meer duidelijkheid zijn.

Als een fusie niet doorgaat, is dat vooral koren op de molen van concurrenten als eBay en Trader.com. Deze Amerikanen proberen voet aan de grond te krijgen in Europa, wat ze aardig lukt. In Nederland is Trader.com vertegenwoordigd door Viavia.nl en de veilingvariant, ViaVeiling.nl. Ebay is vooral actief in Duitsland. Qxl kocht in juni het Zweedse Bidlet om haar Europese positie te verstevigen. Ook heeft het de helft van de aandelen van het Nederlandse IbidLive in handen. Qxl heeft nu 1,3 miljoen geregistreerde gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond