Deel dit artikel
-

Raad van Commissarissen van funda stapt op na conflict

De voltallige Raad van Commissarissen van funda heeft op dinsdag 8 mei zijn functie neergelegd. Dat meldt het woningplatform zelf. Gerard Cremers (voorzitter), Jitse Groen en Oswald Coene kwamen tot hun besluit na een verschil van inzicht over de rol van de meerderheidsaandeelhouder (NVM Holding).

Voor funda kwam het besluit ‘onverwacht’. Het managementteam van funda heeft altijd een uitstekende band met de commissarissen gehad en op een constructieve wijze met hen samengewerkt, zo laat het platform in een reactie weten.

Het conflict is niet nader toegelicht, anders dan het gaat om ‘uiteenlopende opvattingen over de rol van de meerderheidsaandeelhouder en de RvC’.

De makelaarsvereniging heeft in 70 procent van de aandelen in bezit, maar ruim 90 procent stemrecht.

Vorig jaar ontstond ook al eens een conflict toen een Amerikaans private equityfonds een flink belang wilde kopen in het huizenplatform. Het bestuur zou daarover niets hebben medegedeeld. Het zette vooral kwaad bloed bij de leden van vereniging.

Het laatste belangrijke wapenfeit van Raad van Commissarissen was het voordragen van de nieuwe CEO van funda, Quintin Schevernels. De bekrachtiging zal plaatsvinden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op dinsdag 15 mei. Schevernels is dan ook niet betrokken bij het conflict.

Cremers zou per 15 mei al aftreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Inge Brakman (Shell Nederland en DSM Nederland), Robbert Bakker (CEO Knab) en Marc Renne  van investeringsmaatschappij Nimbus worden als nieuwe RvC voorgedragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond