Deel dit artikel
-

Raad van State: Boete Imperial E-Club terecht

De Raad van State heeft Imperial E-club in hoger beroep in het ongelijk gesteld in een rechtszaak tegen de Kansspelautoriteit. In 2014 legde de toezichthouder dit bedrijf een boete op van 200.000 euro wegens het zonder vergunning online kansspelen aanbieden aan Nederlandse consumenten. Dat deed Imperial E-club, gevestigd op Antigua en Barbuda, via zeven websites.

Imperial E-Club voerde aan dat het beleid van de Kansspelautoriteit strijdig is met Europese regelgeving die een vrij verkeer van diensten garandeert. De Raad van State ging in dit betoog niet mee, aangezien Imperial E-Club gevestigd is buiten de Europese Unie.

Een tweede bezwaar van Imperial E-Club was dat het zogenoemde prioriteringsbeleid van de Kansspelautoriteit, waarbij zij voorrang geeft aan het aanpakken van aanbieders die zich prominent op Nederland richten, strijdig is met het willekeurverbod en het gelijkheids- en het evenredigheidsbeginsel. Ook dit bezwaar is van tafel geveegd.

Ook was Imperial E-Club van mening dat de Kansspelautoriteit niet onomstotelijk bewezen heeft dat de verweten verboden gedragingen daadwerkelijk plaats hebben gevonden. De Raad van State wees erop dat websites van Imperial E-Club icoontjes met de Nederlandse vlag gebruikten. Via die icoontjes waren de website in de Nederlandse taal toegankelijk. Ook gebruikten de websites iDeal als betaalmethode.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond